Принцип "вичавити" максимум квадратних метрів у Києві вже не працює - нова реальність на ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Принцип "вичавити" максимум квадратних метрів у Києві вже не працює - нова реальність на ринку нерухомості

Нерухомість
10627
За останні кілька років, принцип «вичавити максимум квадратних метрів із земельної ділянки», за яким будували і до цих пір будують деякі забудовники, сьогодні не працює. Таку думку озвучив Олександр Попов, директор проектної групи «Архиматика».
«Велика кількість компаній в Києві досі будують за проектами, які були актуальні в часи ажіотажного попиту, акцентуючи увагу на тому, щоб отримати максимум квадратних метрів із земельної ділянки, на якому зводять житло. При цьому такі компанії не враховують, що сьогодні залучити покупця до інвестування в некомфортний для проживання проект дуже складно. У підсумку будують висотки, які можна продати лише за ціною близькою до собівартості», – вважає експерт.
Неякісна пропозиція, яку ніхто не хоче купувати, впливає на загальну оцінку динаміки ринку нерухомості, створюючи враження, що ринок стагнує. За його словами, квартири в цікавих для інвестора проектах, сьогодні продаються ще до введення будинку в експлуатацію. Це житло із красивими вестибюлями, коридорами, хорошими плануваннями квартир і з розвиненою інфраструктурою будинку, і звичайно з хорошим зеленим пішохідним ландшафтом двору в який мешканець може потрапити відразу з дверей будинку, а не пробираючись через лабіринт запаркованних автомобілів.
«Якісні проекти помітно дорожче проектувати і трохи дорожче будувати, але вони в підсумку швидко продаються. Затребуваний продукт дозволяє не тільки примножити вкладені забудовником гроші, але і створює компанії імідж відповідального забудовника, який піклується про комфорт свого майбутнього покупця квартири», – вважає експерт.
За його оцінками, на ринку менше 50% проектів, можна назвати актуальними запитам покупців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас