При існуючій системі ЖКГ імовірність того, що у вашому будинку зроблять капітальний ремонт - це як імовірність зірвати джек-пот, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При існуючій системі ЖКГ імовірність того, що у вашому будинку зроблять капітальний ремонт - це як імовірність зірвати джек-пот, - експерт

Нерухомість
543
Власники житлового будинку, об’єднані в ОСББ чи ні, повинні мати можливість самим обирати того, хто буде надавати їм житлово-комунальні послуги. Таку думку під час брифінгу висловила Тетяна Бойко, координатор житлово-комунальних програм Громадської мережі ОПОРА.
“Якщо власник не може змінити виконавця послуг, який його не задовольняє, то про яке підвищення якості може йти мова? Монополісти – це завжди ризик. Монополістам завжди будуть нав’язувати правильних підрядників, наприклад, правильну компанію, яка вивозитиме сміття, тощо”, – зазначила експерт.
“При існуючій системі ЖКГ імовірність того, що у вашому будинку зроблять капітальний ремонт – це як імовірність зірвати джек-пот у лотереї. Тобто, може зроблять, а може й ні. А відкати при такому ремонті – 60% від загальної вартості”, – додала Бойко. Тому є великий ризик, що запланована реформа, в контексті того, що Україна прагне до Європи, – це відкат до Радянського Союзу, де усе планують зарегулювати, переконана експерт.
Тим не менш, у середу заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов заявив, що у Верховній Раді вже зареєстровано низку законопроектів, прийняття яких дозволить мешканцям багатоповерхівок самим вибирати, хто обслуговуватиме їхній будинок: ЖЕК чи інша компанія.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас