Китай відправить до Ліберії елітний армійський підрозділ для боротьби з вірусом Ебола - після критики США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відправить до Ліберії елітний армійський підрозділ для боротьби з вірусом Ебола - після критики США

Світ
656
Китай відправляє елітний армійський підрозділ до Ліберії для боротьби з вірусом Ебола, повідомляє Reuters з посиланням на китайський МЗС. Таким чином КНР відреагувала на заклик ООН допомогти країнам Західної Африки в боротьбі зі смертельно небезпечним вірусом. Раніше Китай піддавався критиці за те, що не вживає достатніх зусиль для допомоги потерпілим державам.
Підрозділ Народно-визвольної армії Китаю (НВАК), який відправиться в Африку, володіє необхідним досвідом боротьби з небезпечними інфекціями, отриманим при ліквідації спалаху атипової пневмонії в Азії в 2002 році. Китайські військові побудують в Ліберії госпіталь на 100 ліжок, який буде готовий до роботи протягом місяця, заявив генеральний директор Департаменту зі зв’язків з Африкою китайського МЗС Лінь Сунтянь.
Крім того, Китай відправить до Ліберії 480 військових медиків, повідомив дипломат.
Китай – найбільший торговий партнер африканських країн. На даний момент Китай перерахував 750 мільйонів юанів (123 мільйони доларів) 13 африканським країнам і міжнародним організаціям, які борються із Ебола. Лін Сунтянь також заявив, що Китай продовжить допомагати Африці до повного знищення спалаху захворювання.
Раніше в Білому домі невтішно оцінили можливості Китаю та Росії в боротьбі з Ебола. Прес-секретар Білого дому Джош Ернест, коментуючи зусилля США щодо боротьби із захворюванням, визначив Китай і Росію як країни, не здатні очолити зусилля міжнародної громадськості, спрямовані на ліквідацію Еболи.
Як запевнив представник Білого дому, немає іншого уряду на міжнародній арені, який би взяв на себе зобов’язання, подібні тим, які взяли США, щоб зупинити спалах захворювання в Західній Африці.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас