До кінця року "Укрзалізниці" поставлять ще 127 вантажних вагонів українського виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року "Укрзалізниці" поставлять ще 127 вантажних вагонів українського виробництва

Казна та Політика
292
Українські вагоноремонтні заводи – «Укрспецвагон» та Дарницький вагоноремонтний завод до кінця поточного року побудують 127 вантажних вагонів для залізниць країни, які будуть передані на баланс Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”).
«Протягом листопада-грудня на підприємствах вагонного господарства «Укрзалізниці» ДП «Укрспецвагон» та ДП «Дарницький ВРЗ» за дорученням керівника галузі Бориса Остапюка планується побудувати 127 вантажних вагонів», – сказано в повідомленні прес-служби “Укрзалізниці” з посиланням на начальника департаменту вагонного господарства відомства Олексія Ткачика.
За словами Ткачика, замовлення на поставку залізницям 49 піввагонів виконає до кінця цього року Дарницький вагоноремонтний завод, а 78 хопер-окатишевозів виготовить «Укрспецвагон».
Нагадаємо, 30 жовтня «Укрзалізниця» отримала 76 нових піввагонів, виготовлених на «Укрспецвагон» за кошти залізниць, з яких сформувала вантажний поїзд для перевезення руди за маршрутом Лозова – Кривий Ріг – Ужгород, які пройшли потім до Польщі.
«Це буде чергова партія вантажних вагонів, яку в 2014 році виготовлять вітчизняні виробники для потреб галузі. За 9 місяців 2014 року на підприємстві «Укрспецвагон» побудований і введений в експлуатацію 61 вагон: 51 піввагон і 10 хопер-окатишевозів», – підкреслюється в повідомленні.
В цілому, завдяки виробництву нового рухомого складу на власних підприємствах «Укрзалізниці», вантажний парк відомства в 2014 році поповниться 165 піввагонами і 94 хопер-окатишевозами.
«Виробляючи рухомий склад на власних підприємствах, «Укрзалізниця» не тільки оновлює робочий парк і збільшує доходи від експлуатації зазначених вагонів, але ще й зберігає робочі місця для працівників залізничної галузі», – цитує прес-служба начальника департаменту вагонного господарства відомства.
Також повідомляється, що будівництво піввагонів і хопер-окатишевозів на Дарницькому та Стрийському вагоноремонтних заводах освоєно з 2004 року, тоді як основною діяльністю даних держпідприємств є плановий ремонт вантажних вагонів.
«З метою збільшення доходів і завантаження виробничих потужностей вагоноремонтні заводи в 2014 році побудували рухомий склад і для інших замовників, в цілому 166 піввагонів, з них 158 одиниць виготовив «Укрспецвагон», 8 – Стрийський вагоноремонтний завод», – підкреслює «Укрзалізниця».
За даними прес-служби, робочий парк “Укрзалізниці” налічує 32657 піввагонів і 2045 хопер-окатишевозів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас