Ціни на нафту можуть впасти ще більше - Goldman Sach — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту можуть впасти ще більше - Goldman Sach

Енергетика
1103
Рекордне збільшення видобутку “чорного золота” в США, Лівія, що відроджується, і Саудівська Аравія стали причиною падіння цін на нафту на 25% із червня, і можуть спричинити за собою ще більше падіння.
Аналітики Goldman Sachs на цьому тижні заявили, що був досягнутий певний переломний момент.
У доповіді “Новий нафтовий порядок” говориться, що прийшов час для американських добувачів нафти. Goldman Sachs прогнозує, що нафта марки West Texas Intermediate досягне $75 за барель в першій половині 2015 року, а Brent коштуватиме близько $85, як зараз.
Бум сланцевого газу в США, ймовірно, припиниться доти, поки ціна на нафту не буде достатньо низькою, щоб люди могли заробляти на його бурінні. Є багато оцінок експертів, які говорять про беззбитковість виробництва сланцю для американських виробників.
Деякі експерти вважають, що ціна буде близько $80 за барель, інші припускають, що вона буде ближче до $60. Зміни в нафтовій промисловості США напевно відбудуться в найближчі кілька років. Зараз сильніші бурові компанії купують слабших. І немає ніяких ознак уповільнення тенденції зростання на цьому ринку. Темпи виробництва зросли в чотири рази в США за останні п’ять років.
Сланцевий бум нарешті справив реальний ефект на економіку США. Це сприятливо вплинуло на торговий баланс завдяки більш низькій кількості імпортної нафти і підвищенню рівня виробництва.
Зниження цін на нафту зрештою почало негативно впливати на економіку країн і їх здатність з цим впоратися. Деяким з найбільших нафтовидобувних країн колишні ціни на нафту допомагали уникати дефіциту бюджету.
Для основних ОПЕК-виробників – Кувейту, ОАЕ, Катару і Саудівської Аравії – нинішня ціна на нафту є прийнятною. Однак, згідно з розрахунками Goldman Sachs, такі ціни стають для деяких країн небезпечними. Наприклад, для стійкого становища в економіці Росії була б прийнятна ціна на нафту в $101 за барель, Іраку – $126, Ірану – $133.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас