ФРС США завершила скупку облігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США завершила скупку облігацій

Кредит&Депозит
585
Федеральна резервна система завершила програму скупки активів і висловила впевненість у тому, що відновлення в США продовжиться, незважаючи на ознаки уповільнення світової економіки.
“Комітет продовжує спостерігати фундаментальну силу економіки, достатню для підтримки просування до максимальної зайнятості в контексті цінової стабільності”, – йдеться в повідомленні Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC).
На думку американського центробанку, недавня волатильність на фінансових ринках, послаблення зростання в Європі і слабкий прогноз інфляції лише в незначній мірі вплинуть на просування до орієнтирів зайнятості та зростання споживчих цін.
ФРС вказала на зміцнення ринку праці, зазначивши, що його слабкість “поступово зменшується”.
Регулятор, в цілому, зберіг формулювання відносно процентних ставок, повідомивши, що вони залишаться низькими протягом “значного часу” після завершення скупки облігацій.
Терміни і темпи підвищення ключової ставки, що знаходиться зараз в рекордно низькому діапазоні 0,00-0,25 відсотка річних, залежатимуть від інформації, що надходить.
Відносно інфляції ФРС визнала, що низькі ціни на енергоносії поряд з іншими факторами надають знижувальний тиск на споживчі ціни, однак економіка в цілому повинна рухатися до орієнтиру центробанку на рівні 2 відсотків.
“Комітет вважає, що ймовірність того, що інфляція буде стійко триматися нижче 2 відсотків дещо знизилася з початку цього року”, – йдеться в повідомленні.
Рішення про припинення скупки облігацій очікувалося ринками. Щомісячна скупка поступово скорочувалася з $85 мільярдів до $15 мільярдів у рамках плавного відмови ФРС від політики, спрямованої на боротьбу з наслідками спаду 2007-2009 років та пожвавлення економіки.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас