Східна щедрість: Китай протягом трьох років надасть Афганістану 250 млн доларів безоплатної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Східна щедрість: Китай протягом трьох років надасть Афганістану 250 млн доларів безоплатної допомоги

Світ
274
Китай протягом трьох років надасть Афганістану безоплатну допомогу в розмірі 1,5 млрд юанів (250 млн доларів).
Про це йдеться в розміщеному на сайті китайського МЗС комюніке за підсумками першого дня візиту нового афганського президента Ашрафа Гані Ахмадзая в КНР.
В документі позначені основні напрями поглиблення двосторонніх відносин стратегічного співробітництва і партнерства між країнами. До кінця року китайський уряд виділить 83 млн доларів в рамках підписаної угоди про економічне і технічне співробітництво. Пекін також має намір протягом п’яти років підготувати 3 тис. кадрів у різних областях для роботи в Афганістані, повідомляється в документі.
Крім того, сторони домовилися в повній мірі задіяти механізм спільної комісії з торгово-економічного співробітництва. Країни мають намір якомога раніше провести в Китаї її друге засідання, щоб “вивчити можливості для розширення двосторонньої співпраці в галузі торгівлі та інвестицій”, говориться в документі.
Як зазначив у вівторок на зустрічі з Ахмадзай голова КНР Сі Цзіньпін, “створення в Афганістані нового уряду дало поштовх розвитку китайсько-афганських відносин”. “Китайська сторона буде збільшувати підтримку Афганістану в мирному відновленні країни, надавати допомогу в створенні плану соціально-економічного розвитку, підготовці кадрів, розвитку сільського господарства, гідроенергетики та будівництва інфраструктурних об’єктів, сприятиме розвитку економіки країни і поліпшенню життєвих умов її громадян”, – цитує Сі Цзіньпіна головне партійне видання газета “Женьмінь жибао”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас