Коаліція в новообраній Раді може знизити витрати держбюджету на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція в новообраній Раді може знизити витрати держбюджету на 25%

Казна та Політика
802
Нова парламентська коаліція, яка створиться за підсумками минулих 26 жовтня позачергових виборів до Верховної Ради, має намір знизити витрати державного бюджету на 25% і ввести мораторій на прийняття витрат бюджету, не збалансованих доходами, в рамках реформи публічних фінансів.
Про це говориться в проекті коаліційної угоди, запропонованому до обговорення політичної партією «Блок Петра Порошенка».
Знизити витрати бюджету пропонується за рахунок зниження не характерних для держбюджету витрат, скорочення кількості органів влади та чисельності держслужбовців.
Також в рамках реформи публічних фінансів пропонується визначити чіткі бюджетні правила щодо виняткових випадків внесення змін до бюджету протягом року з 2016 року і впровадити методологію ESA95 в публічні фінанси.
Крім цього, угода передбачає розширення повноважень Рахункової палати з контролю за надходженнями та витратами держбюджету і місцевих бюджетів, а також законодавче врегулювання питань проведення аудиту місцевих бюджетів.
Також пропонується впровадити середньострокове бюджетне прогнозування і створити систему з управління ризиками державного боргу з метою запобігання пікового навантаження на держбюджет, а також розвивати вторинний ринок держоблігацій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас