Новий Кабмін повинен до 15 грудня підготувати План відновлення країни - проект коаліційної угоди Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий Кабмін повинен до 15 грудня підготувати План відновлення країни - проект коаліційної угоди Порошенка

Казна та Політика
541
Кабінет міністрів України, сформований після створення парламентської коаліції у Верховній Раді України VIII скликання, зобов’язаний розробити і прийняти до 15 грудня 2014 План відновлення України на найближчі роки.
“Кабінет міністрів України повинен підготувати та затвердити до 15 грудня 2014 План відновлення країни на 2015-2017 роки”, – йдеться в проекті коаліційної угоди, оприлюдненому на сайті партії “Блок Петра Порошенка” в середу вранці.
У проекті документа зазначається, що Верховна Рада України до липня стверджує Бюджетну декларацію (Основні напрямки економічної і бюджетної політики), розроблену Кабінетом міністрів України.
У разі ж, якщо Верховна Рада приймає закон, що збільшує видаткову частину бюджету, всупереч позиції Кабміну з цього питання, Кабінет міністрів України зобов’язаний піти у відставку, а коаліція – сформувати новий уряд або прийняти рішення про припинення коаліції.
“У разі, якщо Кабінет міністрів України не може узгодити з коаліцією основні макроекономічні показники і показники державного бюджету (загальні доходи, витрати, дефіцит і загальні витрати щодо головних розпорядників бюджетних коштів) при обговоренні Бюджетної декларації, Кабінет міністрів України зобов’язаний піти у відставку, а коаліція – сформувати новий Кабінет міністрів України”, – наголошується в проекті коаліційної угоди.
Якщо ж парламент ухвалить Бюджетну декларацію, при розгляді проекту бюджету на етапі першого читання, коаліція не буде переглядати основні макроекономічні показники і показники держбюджету (загальні доходи, витрати, дефіцит і загальні витрати по головним розпорядникам бюджетних коштів).
“Під час роботи в галузевих комітетах Верховної Ради України учасники коаліції будуть забезпечувати можливість прийняття проектів змін за бюджетними програмами тільки в межах загального обсягу видатків по головним розпорядникам бюджетних коштів”, – йдеться в проекті документа.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас