IBM розширила програму викупу своїх акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM розширила програму викупу своїх акцій

Фондовий ринок
164
Керівництво найбільшого в світі постачальника комп’ютерних послуг – компанії International Business Machines Corp. (IBM) – прийняло рішенні про нову програму придбання акцій на суму $5 млрд, говориться прес-релізі американської компанії.
Рада директорів збільшить аналогічну програму, в рамках якої на кінець минулого місяця залишилися невикористаними $1,4 млрд. Питання про подальше збільшення розмірів викупу власних акцій, як очікується, буде розглядатися на засіданні ради директорів у квітні.
Капіталізація IBM з початку 2013 знизилася на 13,5%, в ​​той час як фондовий індекс Standard & Poor’s 500 за цей період підвищився на 6,6%.
Частка в IBM була третьою за величиною в портфелі Баффетта, вона поступається лише Wells Fargo і Coca-Cola, проте операційні промахи IBM і Coke обійшлися йому на цьому тижні в $2,52 млрд.
Падіння ціни на акції IBM, після того як були опубліковані слабкі показники компанії, обійшлося Оракулу з Омахи в $1 млрд. Акції впали на $13,6, при цьому на 30 червня поточного року Баффетт тримав близько 70,2 млн акцій.
Компанії з галузі високих технологій і телекомунікацій відновлюють втрачені позиції в рейтингу 50 найбільш інноваційних компаній. Дослідження BCG показало, що у багатьох компаній, що прагнуть до радикальних інновацій, відсутня необхідна база; більше 40% топ-менеджерів майбутніх компаній-дестабілізаторів ринку оцінюють свої компетенції в області інновацій не вище середнього. Microsoft і IBM завершують п’ятірку лідерів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас