Українці за місяць взяли лише 66 кредитів на покупку негазових котлів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці за місяць взяли лише 66 кредитів на покупку негазових котлів

Кредит&Депозит
1120
Державний «Ощадбанк» майже за місяць видав українцям 1,154 млн грн кредитних коштів на придбання котлів в рамках урядової програми енергозбереження.
Про це повідомив глава правління банку Андрій Пишний на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
«Перший мільйон «теплих кредитів» від «Ощадбанку» пішов в люди. І це хороша новина. Зараз по урядовій програмі кредитування твердопаливних і електричних котлів видано 1,154 млн гривень. Це 66 кредитів », – написав Пишний.
За словами банкіра, середня сума одного кредиту – 17,5 тис. гривень, і лідерство за обсягом виданих кредитів припадає на Сумську та Львівську області, що видали 18 кредитів на 281 тис. грн і 9 на 239 тис. грн відповідно.
Як повідомлялося, «Ощадбанк» на початку жовтня розпочав кредитування українців на придбання котлів в рамках урядової програми енергозбереження, що дозволить близько 34 тис. домогосподарств перейти на альтернативні види опалення.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України направив 50 млн грн на реалізацію програми відшкодування частини тіла кредитів, які будуть видані домогосподарствам України на покупку нових – електричних і твердопаливних котлів замість газових.
Під програму компенсації кредитів потраплять порядку 33800 домогосподарств з розрахунку середньої вартості котла 7190-7600 грн.
На першому етапі кредитування покупки нових котлів здійснюватиметься через державний «Ощадбанк», однак пізніше до програми можуть бути залучені й комерційні банки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас