НБУ покарає банки, котрі штрафують боржників із зони АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ покарає банки, котрі штрафують боржників із зони АТО

Кредит&Депозит
580
Національний банк України має намір застосувати заходи впливу до банків, які не скасували штрафні санкції за кредитами громадян і бізнесу в зоні проведення антитерористичної операції.
Про це йдеться в листі Нацбанку комерційним банкам від 27 жовтня №18-112/62138.
Регулятор наголошує, що підвищення довіри до банківської системи є першочерговим завданням, виконання якого в сучасних умовах багато в чому залежить від свідомої громадянської позиції керівників банків.
Нагадаємо, що 15 жовтня набув чинності Закон України “Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції”, згідно з яким на час проведення антитерористичної операції забороняється нарахування пені та/або штрафів на основну суму заборгованості за зобов’язаннями за кредитними договорами та договорами позики від 14 квітня 2014 року громадянам України, які зареєстровані і проживають або переселилися з 14 квітня з населених пунктів, де проводилася антитерористична операція, а також юридичним особам та фізичним особам-підприємцям, які здійснюють (здійснювали) свою господарську діяльність на території таких населених пунктів.
Нагадаємо, нещодавно лідер самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко закликав жителів “республіки” не сплачувати кредити в українські банки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас