Катарський фонд купив лондонський офіс HSBC за $1,8 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Катарський фонд купив лондонський офіс HSBC за $1,8 млрд

Нерухомість
240
Фонд національного добробуту Катару погодився придбати штаб-квартиру фінансового конгломерату HSBC, а це найбільший і найдорожчий офісний будинок Лондона. Операція свідчить про те, що ситуація на ринку комерційної нерухомості світової фінансової столиці як і раніше стабільна.
Суверенний фонд Qatar Investment Authority заплатить за будівлю трохи більше 1,1 млрд млрд фунтів стерлінгів ($1,771 млрд) Корейського пенсійному фонду, повідомили джерела, знайомі зі справою.
Ціна оновила рекорд, зафіксований в 2006 р, коли іспанська ріелторська компанія Metrovacesa заплатила за вежу в діловому кварталі Canary Wharf (Кенері-Уорф) 1,09 млрд фунтів стерлінгів ($ 1 755 млрд). HSBC повернув собі будівлю у власність через два роки, в 2008 р, коли Metrovacesa зіткнулася з фінансовими проблемами. Пізніше конгломерат продав будівлю Корейського пенсійному фонду (NPS) майже за 800 млн стерлінгів ($ 1,288 млрд).
В рамках угоди про оренду HSBC використовує будівлю протягом 13 років, повідомили джерела, знайомі з деталями угоди. Торік HSBC виключив можливість переведення штаб-квартири в Гонконг, вирішивши залишитися у Великобританії, незважаючи на суворі європейських обмеження на бонуси банкірів.
Тоді як ця угода стала найбільшою в Великобританії щодо переходу права власності на єдиний будинок, вона аж ніяк не найбільша покупка власності.
В кінці минулого року Blackstone продав 50% -у частку в офісному комплексі City’s Broadgate – сінгапурському суверенному фонду GIC, а вірменський мільярдер Дікран Ізмірлян продав нерухомість в районі More London Кувейтській державній ріелторській компанії St Martins. В обох випадках покупці заплатили близько 1,7 млрд фунтів ($ 2 738 млрд).
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас