Переплати податку на прибуток у 26 млрд грн будуть частково сек'юритизовані - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переплати податку на прибуток у 26 млрд грн будуть частково сек'юритизовані - ДФС

Казна та Політика
712
Влада України має намір відмовитися від практики виконання державного бюджету за рахунок переплат податків і вирішити проблему накопиченого боргу по таким переплатам частково за рахунок оформлення його цінними паперами, частково – за рахунок взаємозаліку, повідомив глава Державної фіскальної служби (ДФС) Ігор Білоус.
“Переплати податків – ми цього робити не можемо, так як в економіці не вистачає грошей”, – сказав він журналістам на інвестиційній конференції “Свіжий погляд на Україну” інвесткомпанії SP Advisors в Києві у вівторок.
І.Білоус повідомив, що в даний час переплати з податків складають 37 млрд грн, в тому числі з податку на прибуток – 26 млрд грн.
“Ми будемо вирішувати цю проблему кількома методами: перший – випуск цінних паперів, другий метод – можливий взаємозалік цього податку на прибуток з іншими податками”, – повідомив глава ГФС.
Він додав, що з 1 січня 2015 року запрацює режим електронного автоматичного відшкодування податку на додану вартість, що має змінити ситуацію і повністю вирішити проблему накопичення заборгованості з цього податку.
Як повідомлялося, згідно з програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом, в нинішньому році державними облігаціями оформлявся борг з відшкодування ПДВ на 1 січня 2014 року. Амортизуються облігації випускаються терміном на п’ять років під ставку 9,5% річних, купон виплачується раз на півроку разом з амортизацією 10% основної суми. До теперішнього часу випущено чотири транші ПДВ-облігацій на 6,82 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас