Інвестори вивели $9 млрд з акцій emerging markets з початку жовтня - IIF — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори вивели $9 млрд з акцій emerging markets з початку жовтня - IIF

Світ
352
Нестабільність світових ринків в жовтні призвела до самого значного відтоку коштів з акцій країн, що розвиваються більш ніж за рік, пише Financial Times.
З початку місяця інвестори вивели $9 млрд з акцій в країнах Африки, Латинської Америці, Азії та Східної Європи, свідчать дані інституту міжнародних фінансів (IIF).
Ослаблення довіри та інтересу до emerging markets пояснюється, в першу чергу, уповільненням економічного зростання в Китаї та згортанням грошово-кредитних стимулів Федеральної резервної системи (ФРС) в США. Крім того, інвестори в цілому стурбовані нерівномірним ростом світової економіки, який погіршується.
Фондовий індекс FTSE Emerging з початку вересня втратив більше 10%.
“Загалом приплив коштів на ринки, що розвиваються застопорився. В останні дні спостерігається певна стабілізація, але ми очікуємо, що збережеться зростаюче неприйняття ризику і мінливі очікування відносно відсоткової ставки ФРС” – заявив головний економіст IIF Чарльз Коллінс.
В жовтні відтік коштів з фондового ринку був найбільш ий в країнах Європи, що на тлі напруженості в російсько-українських відносинах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас