Львів хоче випустити облігації на 120 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів хоче випустити облігації на 120 млн грн

Кредит&Депозит
404
Про це розповів голова ради асоціації «Українські фондові торговці» Сергій Антонов.
«Залучені кошти можна направити тільки в фонд розвитку міста та погасити папери можна тільки за рахунок коштів цього фонду», – уточнив Сергій Антонов.
За його словами, папери будуть користуватися попитом у банків. «Американські інвестбанкіри, яких попросили допомогти з розміщенням, не готові цим займатися. Їх комісія від цього випуску не покриє навіть витрати на відрядження. Такі інвестори готові брати участь в емісії від $100 млн», – пояснив експерт. Щоб розширити перелік потенційних покупців, необхідно внести зміни до чинного законодавства. «Варто на муніципальні папери поширити ті переваги, які мають ОВДП: відмовитися від оподаткування відсотків, додати в ломбардний список Нацбанк (уможливити рефінансування НБУ під ці папери, тим більше що він здійснює депозитарне обслуговування емітентів), подовжити термін випуску, погашати за рахунок загального фонду бюджету і т. п», – вважає Сергій Антонов.
Нагадаємо, Львів вже неодноразово випускав облігації. Зокрема, в 2007 році місто залучило 55 млн грн і 42 млн грн, в 2009 році – ще 200 млн грн.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас