"Луганськтепловоз" працює в 3-денному режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Луганськтепловоз" працює в 3-денному режимі

Особисті фінанси
810
ПАТ “Луганськтепловоз”, яким володіє російський “Трансмашхолдинг” (ТМХ), в даний час у зв’язку з обмеженнями енергопостачання працює за триденним графіком, повідомляє компанія на своєму сайті.
Водночас, згідно з повідомленням, виробничі потужності підприємства завантажені виконанням договорів на поставку магістральних вантажних тепловозів для залізниць ближнього і далекого зарубіжжя.
“В соціальних мережах знову поширюється недостовірна інформація про наше підприємство. Повідомлення про те, що на базі“Луганськтепловозу” організований “кустарний” пошив зимового одягу для бойовиків, є недостовірними”, – наголошується в повідомленні.
При цьому в компанії підкреслюють, що жодною іншою діяльністю, крім випуску тепловозів, “Луганськтепловоз” сьогодні не займається.
Як повідомлялося, “Луганськтепловоз” на початку серпня зупинив виробництво через те, що в Луганську в результаті обстрілу постраждала електростанція,
На початку вересня ВАТ “Російські залізниці” (РЖД) переорієнтував замовлення “Луганськтепловозу” на інші необхідні компанії локомотиви на російські підприємства.
Водночас 1 жовтня “Луганськтепловоз” відновив виробничу діяльність, однак через обмеження енергопостачання працював тільки в першу і третю зміни. При цьому підприємство користується як струмом, що подається міською електромережею, так і потужними електрогенераторами, встановленими на його території.
“Завод не втратив контракту на поставку своєї продукції. Залізничники викуплять всі машини заводу, випущені цього року”, – зазначалося на сайті компанії.
За словами директора з персоналу підприємства Андрія Череватого, графік закупівель вже визначений на наступний 2015 рік, протягом якого “​​Луганськтепловоз” повинен РЖД 300 локомотивних секцій.
За оцінками підприємства, за час простою недопоставлено в РФ близько 50 секцій.
За словами А.Череватого, з 6,5 тис. співробітників за час війни звільнилося тільки 300 осіб, а з проханням про працевлаштування звернулося близько 800 осіб.
“Луганськтепловоз” випускає магістральні і маневрові тепловози, електровози, електропоїзди постійного і змінного струму, дизель-поїзди.
У 2013 році підприємство збільшило обсяг виробництва в грошовому вираженні на 75% порівняно з 2012 роком – більш ніж до 3 млрд грн, а в поточному спочатку запланувало наростити цей показник на 50%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас