Абеноміка розоряє японські сім'ї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Абеноміка розоряє японські сім'ї

Валюта
1872
Падіння єни до долара на 26% за минулі 2 роки в умовах реалізації економічної стратегії прем’єр-міністра Сіндзо Абе збільшило прибуток японських компаній, але при цьому послабило купівельну здатність їх співробітників.
Дані посилили суперечки серед керівництва країни про доцільність подальших заходів, покликаних прискорити ріст споживчих цін, пише агентство Bloomberg.
Падіння реального наявного доходу японських домогосподарств з поточного року прискорилося. При цьому операційний прибуток компаній, зріс завдяки ослабленню національної валюти.
У п’ятницю, 24 жовтня, японська валюта тримається у 108,1 ієни за долар, а 1 жовтня вона знижувалася до 110,09 ієни – мінімуму з 2008 р.
У жовтні 2015 ставка податку може бути підвищена до 10% в залежності від економічної кон’юнктури.
Останнім часом багато економістів і аналітики радять прем’єр-міністру країну Сіндзо Абе не поспішати з цим заходом. Сам Абе відзначив, що скрупульозно проаналізує макроекономічні показники за III квартал, перш ніж прийняти остаточне рішення з цього питання до кінця 2014 р.
У II кварталі ВВП країни скоротився на 7,1% в перерахунку на річні темпи, однак у липні-вересні очікується невелике зростання показника в порівнянні з попереднім кварталом.
Раніше глава Банку Японії Харухико Курода заявив, що він задоволений останньою оцінкою ієни і валюта лише в процесі корекції від надмірного посилення.
Банк Японії має “багато варіантів” для додаткового пом’якшення, раніше відзначив він, підкресливши, що банк скоректує свою політику при необхідності в рамках досягнення цільового значення по росту цін в 2%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас