Україна може подати заявку на членство в ЄС - голова делегації ЄП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може подати заявку на членство в ЄС - голова делегації ЄП

Казна та Політика
603
Україна може подати заявку на членство в ЄС, ретельно визначивши для цього час і узгодивши це з Брюсселем.
Про це заявив голова делегації Європарламенту в Комітеті з питань співробітництва (КПС) Україна-ЄС Андрій Пленкович.
“Я дотримуюся думки, що Україна, як і будь-яка інша європейська країна, відповідно до статті 49 Лісабонського договору може зробити заявку щодо членства в Союзі. Вона повинна дотримуватися принципів демократії, основних свобод, прав людини і верховенства права”, – сказав він.
“Українська влада повинна буде ретельно розглянути час подачі заявки заздалегідь домовитися про це з європейською стороною з урахуванням конкретної ситуації в Україні, а також більш широкого контексту розширення та політики сусідства ЄС”, – додав євродепутат.
Депутат ЄП зазначив, що в ході реалізації Угоди про асоціацію Україна перенесе велику частину законодавства ЄС і прийме європейські стандарти.
Відповідаючи на питання, коли парламент Хорватії ратифікує Угоду про асоціацію Україна-ЄС, Пленкович повідомив, що він вже публічно звернувся до хорватського уряду, щоб оперативно внести в законодавчу процедуру закон про ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС.
“Я очікую, що парламент Хорватії (Hrvatski Sabor) ратифікує угоду протягом наступних тижнів Хорватія повинна проявити солідарність з Києвом”, – Заявив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас