Податкова міліція змінить систему проведення перевірок - обіцяє ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція змінить систему проведення перевірок - обіцяє ДФС

Казна та Політика
1793
За останні 6 місяців порушено набагато менше кримінальних справ, і при цьому збільшилися показники економічного відшкодування. Про це заявив перший заступник голови Державної фінансової служби України (ДФС) Володимир Хоменко, підбиваючи підсумки роботи податкової міліції за останні 6 місяців.
Так, за останнє півріччя слідчими податкової міліції розслідувалася 7,2 тис. кримінальних проваджень, що на 29% менше, ніж в 2013 р. При цьому, з метою відшкодування збитків бюджету було накладено арешт на майно на суму 1,2 млрд грн, що в три рази більше, ніж в минулому році. Крім того, 342 млн грн вже відшкодовано бюджету.
Серед новацій останніх 6 міс. Хоменко відзначив те, що після внесення змін до відомчої регламентації порядку передачі матеріалів податкових перевірок в слідчі підрозділи, відбулося реальне зменшення кількості кримінальних проваджень. Тепер підприємець має можливість письмово викласти свою незгоду з перевіркою і висловити всі свої зауваження. До завершення розгляду всіх цих зауважень, на підставі результатів такої перевірки слідство не починається.
Заступник глави ДФС додав, що постійно і системно почали проводитися ревізії існуючих кримінальних проваджень, розпочатих на підставі припущень про скоєння злочинів. Якщо перевірка не знаходить факт вчиненого злочину, такі провадження моментально закриваються. На сьогоднішній день вже закрито 1,5 тис. відповідних проваджень.
“Нинішня позиція податкової міліції повністю відповідає раніше позначеному курсу на декриміналізацію правопорушень у господарській сфері. Якщо підприємець допустив порушення, замість того, щоб сідати в тюрму, він повинен відшкодувати збиток. Від підприємця є користь державі і суспільству, тільки коли він знаходиться на волі. Єдиний виняток з цього правила, це організована економічна злочинність”, – заявив Хоменко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас