Amazon зафіксувала в III кварталі максимальний збиток з 2003 року, витрати компанії на "технології і контент" виросли на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon зафіксувала в III кварталі максимальний збиток з 2003 року, витрати компанії на "технології і контент" виросли на 40%

Фондовий ринок
175
Найбільший інтернет-рітейлер в світі Amazon.com Інк збільшив чистий збиток в третьому кварталі 2014 року, незважаючи на 20-відсоткове підвищення виручки, у зв’язку з великими інвестиціями в розробку нових продуктів.
Прогноз виручки Amazon.com на четвертий квартал цього року не виправдав очікувань ринку.
Чистий збиток Amazon.com в липні-вересні склав $437 млн ​​проти $41 млн за аналогічний період роком раніше.
Виручка підскочила на 20% – до $20,6 млрд.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували чистий збиток компанії на рівні $ 331, 4 млн при виручці в $20,9 млрд.
В минулому кварталі Amazon.com списала $170 млн у зв’язку зі слабкими продажами смартфонів Fire, випущеними на ринок у липні цього року. Продажі смартфонів виявилися дуже слабкими, і компанія була змушена істотно знизити ціни на них.
Витрати на “технології і контент”, включаючи розробку нових продуктів, ліцензування музики і відео, а також створення центру обробки даних, в третьому кварталі зросли на 40%, відзначають в Amazon.com.
Згідно з прогнозом Amazon.com, в четвертому кварталі поточного року її виручка складе $27,3- $30,3 млрд прибуток без урахування разових факторів. Консенсус-прогноз експертів для цього показника становить $30,9 млрд.
При цьому компанія повідомила, що в цьому кварталі може зафіксувати, як збиток без урахування разових факторів, так і прибуток (від збитку в $570 млн до прибутку в $430 млн). Експерти в середньому прогнозують прибуток Amazon.com в жовтні-грудні на рівні $460, 5 млн.
Акції компанії на додаткових торгах в четвер після публікації квартальної звітності впали в ціні на 8%. З початку цього року їх вартість опустилася на 22%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас