Прибуток і виручка Microsoft за I фінквартал перевищили очікування ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток і виручка Microsoft за I фінквартал перевищили очікування ринку

Фондовий ринок
187
Найбільший світовий виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. у першому фінансовому кварталі знизив чистий прибуток на 13%, переважно через витрати на інтеграцію і реструктуризацію у зв’язку з придбанням мобільного бізнесу фінської Nokia.
Водночас фінансові результати компанії виявилися кращими від очікувань ринку.
Як повідомляється в прес-релізі Microsoft, чистий прибуток за три місяці, що завершилися 30 вересня, впав до $4,54 млрд, або $0,54 з розрахунку на акцію, в порівнянні з $5,25 млрд, або $0,62 на акцію, отриманими за порівнянний період роком раніше. Прибуток без врахування витрат на реструктуризацію склав 65 центів на акцію.
При цьому виручка підскочила на 25% – до $23,2 млрд з $18,53 млрд.
Аналітики, опитані Bloomberg, в середньому оцінювали прибуток компанії на рівні $0,55 на акцію при виручці в $22 млрд. Проте прогнози експертів Уолл-стріт мали значний розкид через невизначеність з тим, скільки Microsoft обійшлася інтеграція бізнесу Nokia, операція з купівлі якого була закрита в кінці квітня.
Витрати на реструктуризацію в минулому кварталі дорівнювали $1,14 млрд, або $0,11 з розрахунку на акцію. Microsoft звільнив 2,1 тис. працівників у вересні і 13 тис. в липні, і це лише частина майбутніх скорочень.
“Ми здійснюємо інновації швидше, працюємо по всій галузі глибше і ставимо наших клієнтів в центрі всього, що ми робимо. Все це готує Microsoft до майбутнього зростання”, – заявив CEO Сатья Наделла, який очолив компанію в лютому.
Як ідеться в повідомленні Microsoft, виручка підрозділу пристроїв і споживчих товарів і послуг збільшилася на 47%, до $10,96 млрд.
Число підписчиків Office 365 Home і Personal перевищило 7 млн осіб, що на 25% більше, ніж в попередньому кварталі. Продажі ігрової консолі Xbox злетіли на 102%, до 2,4 млн пристроїв.
У корпоративному секторі виручка піднялася на 10%, до $12,28 млрд, при цьому виручка від хмарних сервісів підскочила на 128% завдяки Office 365, Azure і Dynamics CRM.
Microsoft не розкрив детальні показники виручки в хмарному сегменті, заявивши лише про темпи зростання і, що важливіше, про підвищення валової рентабельності підрозділу, що включає хмарну платформу Azure, на 194%. При цьому за останні 4 роки загальна валова рентабельність компанії поступово знижувалася з більш ніж 80% до приблизно 65%.
За оцінками аналітика Nomura Ріка Шерлунда, хмарна виручка Microsoft незабаром досягне $6 млрд на рік, що зробить компанію лідером цієї галузі.
Підрозділ, що включає бізнес Nokia, зафіксував виручку на рівні $2,61 млрд – що вище того, що прогнозували аналітики, в середньому $2,1 млрд і власної оцінки компанії.
В кінці вересня Microsoft представив наступну версію операційної системи – Windows 10, яку назвав своєю “найбільш всеосяжною платформою”.
Котирування акцій Microsoft в ході додаткових торгів в четвер після публікації звітності збільшилися на 4,6%. З початку року капіталізація софтверного гіганта зросла на 20%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас