В Україні спростили подачу декларації про початок будівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні спростили подачу декларації про початок будівництва

Казна та Політика
1246
В Україні починається надання електронних адміністративних послуг в сфері будівництва в рамках системи електронного управління.
Відтепер повідомлення і декларацію про початок виконання підготовчих або про початок виконання будівельних робіт можна зареєструвати через Інтернет за допомогою веб e-dabi.gov.ua.
Про це повідомив голова ДАБІ України Максим Мартинюк під час засідання круглого столу “Від електронної послуги до електронного управління”.
На першому етапі реалізації проекту введено чотири пілотні електронні адміністративні послуги: реєстрація повідомлення або декларації про початок виконання підготовчих робіт і реєстрація повідомлення або декларації про початок виконання будівельних робіт.
“Ми хочемо максимально спростити і зробити комфортним порядок отримання громадянами послуг з боку ДАБІ України. Коли система запрацює, людина зможе, не виходячи з дому, заповнити декларацію про початок виконання будівельних робіт, яка автоматично буде направлятися до відповідного територіального органу Держархбудінспекції. Причому весь шлях проходження документа можна відстежити онлайн. Це в рази прискорить процес оформлення дозвільної документації, ліквідує черги в ЦНАП та суттєво знизить корупційні ризики”, – зазначив голова інспекції Максим Мартинюк.
Введення електронних адмінпослуг – спільний проект Державного агентства з питань електронного урядування України, Державної архітектурно-будівельної інспекції України та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.
Посол ОБСЄ в Україні Вайдатос Верба позитивно оцінив рівень уваги українського уряду до впровадження електронних послуг. «Сучасні інформаційні технології в державному управлінні можуть створити своєрідний антикорупційний бар’єр через впровадження прозорих процедур, надаючи можливість контролю за наданням послуг», – заявив Вайдатос Верба.
Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань електронного урядування України, повідомив про план впровадження 10 пріоритетних електронних послуг з переліку 20 базових послуг Європейського союзу до кінця 2015 року. «Е-урядування дозволить нам по-іншому побудувати відносини між державою і громадянином, нівелювати негативний вплив бюрократії і найголовніше – підвищити якість прийняття управлінських рішень», – упевнений Олександр Риженко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас