МОЗ України продовжує процедуру держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ України продовжує процедуру держзакупівель

Казна та Політика
144
Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про продовження процедури державних закупівель лікарських засобів і виробів медичного призначення (ВМП) за бюджетні гроші, повідомляє прес-служба відомства.
Зокрема, станом на 23 жовтня в процесі торгів задіяно 1,277 млн грн (на 30 вересня – 870 млн грн). Акцептовані пропозиції на суму 774, 7 млн грн, з них укладено договори на 764, 7 млн грн (на 1 жовтня – 105 млн грн).
В казначействі зареєстровано 493, 1 млн грн (на 1 жовтня – 104, 2 млн грн).
Договори укладено з напрямів “Дитяча гемофілія”, частково “Доросла онкологія”, “Трансплантація” (ліки та ВМП), “Репродуктивне здоров’я”, “ДЦП” і частково із закупівлі вакцин. Крім того, на поточному тижні триває розтин пропозицій за напрямками “Туберкульоз”, “Цукровий діабет”, “Доросла онкологія”, “Доросла гемофілія”, “Донорство” і ін.
Як повідомлялося, МОЗ має намір з 20 про 24 жовтня провести торги на закупівлі за бюджетні кошти лікарських засобів та ВМП з 61 позиції.
Крім того, відомство заявило про плани протягом листопада розкрити близько 50 тендерних пропозицій на загальну суму 1774 млрд грн, що становить 82,13% від загальної суми, виділеної міністерством на держзакупівлі.
Раніше МОЗ оприлюднив причини затримок з проведенням тендерів на закупівлю ліків за бюджетні кошти, серед яких, зокрема, незацікавленість фармкомпаній в участі в цих тендерах, зростання курсу валют і введення ПДВ на лікзасоби та ВМП, низьку якість тендерної документації, а також численні скарги учасників торгів в АМКУ, які блокуюють торги.
В цілому на 2014 рік за бюджетні кошти планується закупити лікарських засобів на суму 2 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас