ГФС ліквідувало 5 злочинних банківських груп по "відмивання грошей" з оборотом 200 млрд грн, на черзі ще 18 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГФС ліквідувало 5 злочинних банківських груп по "відмивання грошей" з оборотом 200 млрд грн, на черзі ще 18

Казна та Політика
1487
Протягом останніх півроку, органами Державної фіскальної служби ліквідовано 5 найбільших груп, які під прикриттям колишніх чиновників надавали незаконні послуги з ухилення від оподаткування. Про це заявив перший заступник глави ДФСУ Володимир Хоменко, підбиваючи підсумки роботи податкової міліції за 6 місяців поточного року.
За словами Хоменка, мова йде про групи так званих “програмних” підприємств, об’єднаних навколо конкретних банківських організацій Курченка (“Реал банк”, “Брокбізнесбанк”), Кисельова (“Грінбанк”, “Банк” Ринковітехнології”), Кауфмана (“Фінбанк”), Дядечка (“Союз”), Епеля (АКБ“Капітал”). До складу цих груп входило 194 транзитно-конвертаційних підприємства. У 2013 р та першому кварталі 2014 ними було проконвертовано близько 200 млрд грн.
З квітня 2014 діяльність цих груп припинена і здійснюються заходи з ліквідації наслідків їхньої протиправної діяльності.
Крім того, були ліквідовані 38 конвертаційних центрів, якими було проконвертовано 17,4 млрд грн. Втрати бюджету лише від несплати ПДВ склали 2,9 млрд грн. Завдані збитки вже відшкодовується вигодоодержувачами і з березня 2014 вже відшкодовано 266 млн. грн.
“Ще 18 конвертаційних центрів, раніше проконвертовано 4,3 млрд грн і якими завдано збитків у розмірі понад 700 млн грн, знаходяться в процесі ліквідації”, – повідомив Хоменко.
Також, податковою міліцією було виявлено 662 так звані податкові “ями”, що сформували 2,2 млрд грн схемного податкового кредиту.
Хоменко зазначив, що завдяки комплексному відпрацюванню незаконно сформованого податкового кредиту з ПДВ, попереджено нанесення збитку бюджету на суму 4,1 млрд грн. А за рахунок впровадження постійного моніторингу Єдиного реєстру податкових накладних, вдалося попередити формування незаконного ПДВ на суму 774 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас