Зростання випуску автомобілів у Великобританії в січні-вересні було максимальним за 6 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання випуску автомобілів у Великобританії в січні-вересні було максимальним за 6 років

Світ
45
Темпи зростання виробництва автомобілів у Великобританії в січні-вересні 2014 року були максимальними за шість років завдяки почався випуску нових моделей, а також відновленню європейського авторинку, повідомляє MarketWatch.
За дев’ять місяців цього року в країні було вироблено 1,13 млн автомобілів, що на 0,6% вище за рівень 2013 року, свідчать дані британського Товариства виробників і продавців автомобілів (Society of Motor Manufacturers and Traders, SMMT).
У вересні випуск автомобілів знизився на 2,8% в порівнянні з тим же місяцем минулого року – до 137,068 тис. автомобілів – у зв’язку з плановими роботами з переобладнання підприємств для виробництва нових моделей.
Серед нових моделей автомобілів, випуск яких почався у Великобританії за останній рік, – Mini Hatch, Honda Civic Tourer, Nissan Qashqai і Nissan Juke, а також Rolls-Royce Wraith. Крім цього, минулого тижня в країні почалася збірка нових автомобілів Land Rover Discovery Sport, а трохи раніше – Jaguar XE.
Порядку 102,947 тис. автомобілів, випущених у Великобританії у вересні, були відправлені на експорт. З початку цього року країна експортувала 884,121 тис. автомобілів, що на 0,1% менше, ніж роком раніше.
“Тривалі інвестиції автомобільного сектора в випуск нових моделей показують, що вересневі показники зменшилися у зв’язку із переобладнанням підприємств для випуску тих самих нових моделей, які будуть підтримувати зростання продажів в майбутньому”, – заявив головний виконавчий директор SMMT Майк Хоуз.
Великобританія експортує близько 75-80% випущених в країні автомобілів, причому приблизно 50% експорту припадає на країни Євросоюзу. Експерти також відзначають зростання частки Китаю в обсязі британського експорту автомобілів в останні роки.
Згідно з оцінками галузевих аналітиків, британські автовиробники будуть випускати більше 2 млн автомобілів на рік до 2017 року. Максимум для цього показника – 1,92 млн автомобілів – був зафіксований в 1972 році.
У 2013 році у Великобританії було випущено 1,51млн автомобілів, що на 3,1% більше, ніж роком раніше. Згідно з прогнозом SMMT, в 2014 році цей показник складе 1,6 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас