Більше десяти великих європейських банків провалили стрес-тести ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше десяти великих європейських банків провалили стрес-тести ЄЦБ

Фондовий ринок
499
Більше десяти великих банків з шести країн єврозони провалили стрес-тести Європейського центрального банку, які проводилися з осені 2013 року.
Про це повідомило в середу іспанське агентство Efe з посиланням на джерела в регуляторі.
Імовірно, ці банки перебувають в Італії, Бельгії, Португалії, Греції та на Кіпрі – в країнах, які останнім часом переживають кризу або знаходяться на її межі.
Повною несподіванкою для банківського сектора стало те, що в список країн, банки яких не пройшли тестування, потрапила Австрія.
Йдеться, зокрема, про Banco Popolare (Італія), Monte dei Paschi (Італія), Banca Popolare di Milano (Італія), Alpha Bank (Греція), Piraeus Bank (Греція), Eurobank (Греція), Millennium BCP (Португалія) і Dexia (Бельгія).
Остаточні результати стрес-тестів та оцінку 130 банків єврозони ЄЦБ оприлюднить 26 жовтня. Після публікації у банків буде тільки два тижні, щоб представити на розгляд регулятора плани щодо усунення виявлених проблем.
Раніше ЄЦБ заявляв, що турбувався питанням конфіденційності підсумкової інформації щодо фінансових інститутів, і оприлюднення даних спричинить за собою великі штрафи. Однак як це буде реалізовуватися, регулятор не повідомив.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас