Польська компанія хоче постачати вугілля в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польська компанія хоче постачати вугілля в Україну

Енергетика
868
Польський експортер вугілля компанія Wеglokoks планує протягом найближчого місяця домовитися з компаніями в Україні про тестові поставки палива.
Про це повідомила прес-секретар компанії Мажена Мрозік.
«Контракти на тестові поставки повинні бути підписані протягом місяця», – зазначила вона, відповідаючи на запит агентства, відмовившись надати подробиці.
Раніше польські ЗМІ називали цю компанію в числі зацікавлених поставляти вугілля в Україну.
За даними корпоративного сайту компанії, цього року вона планує продати за кордон 5 млн тонн, що становить близько 6,5% усього видобутку вугілля в Польщі торік і більше половини експорту. Компанія продає вугілля, головним чином, до країн Європейського Союзу, а також в ряд країн Африки.
Минулого тижня Кабмін заявив, що не буде закуповувати вугілля в Польщі, оскільки там не добувають потрібні Україні види цього палива – марок «А» (антрациту) і «Т», дефіцит яких виник через окупацію частини Донбасу російськими бойовиками.
Також минулого тижня міністр економіки і віце-прем’єр Польщі Януш Пехочіньський заявив, що Україна хоче отримувати польське вугілля «безкоштовно».
Прес-служба польського міністерства відмовилася коментувати висловлювання міністра і не надала додаткових подробиць про постачання вугілля з Польщі.
Співробітник відомства сказав, що міністерство не має інформації про підписані контракти на поставку, не виключивши, що такі документи можуть бути підписані на рівні самих польських та українських компаній.
На початку вересня польська Rzeczpospolita писала, що польські компанії зацікавлені у продажу вугілля в Україну, відзначаючи, що на внутрішньому ринку накопичено близько 8 млн тонн нереалізованого цього виду палива, виробники якого відчувають труднощі зі збутом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас