Експорт "Укроборонпрому" знизився в чотири рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт "Укроборонпрому" знизився в чотири рази

Казна та Політика
467
Державний концерн “Укроборонпром” значно знизив експорт продукції на міжнародний ринок – з початку року в грошовому еквіваленті він склав 4,7 млрд грн. Про це сьогодні на брифінгу повідомив гендиректор концерну Роман Романов.
У 2013 році чистий дохід від реалізації військової продукції склав 13 млрд грн, з них на експорт було відправлено товару на 10 млрд грн.
“Тобто 10 млрд грн отримала країна із-за кордону … Цього року експорт 4,7 млрд грн за результатами дев’яти місяців … І цьому потрібно не радіти, цьому потрібно розчаровуватися. Бо гроші в нашому бюджеті – це наші з вами гроші”, – сказав Романов.
Керівництво “Укроборонпрому” повідомило, що обсяг виробленої продукції в минулому році склав в грошовому еквіваленті 11,7 млрд грн, а за 9 місяців поточного року – 13 млрд грн. “Тобто зрозуміло, на експорт перестала надходити, стала надходити на внутрішній ринок”, – сказав Романов.
Перший зам глави концерну Сергій Пінькас уточнив, що з урахуванням курсової різниці, виручка Укроборонпрому впала в 4,5 рази. “Якщо в минулому році долар був 8, продано на 10 млрд, то сьогодні на 4,7 млрд при курсі 12-13. Фактична виручка у нас впала фактично в 4,5 рази”, – підкреслив він.
При цьому в “Укроборонпромі” вказують, що завдяки їм роботу мають 60 тис. співробітників, а 99,9% комплектуючих виробляються в Україні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас