В Україні починають будувати сховище відпрацьованого ядерного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні починають будувати сховище відпрацьованого ядерного палива

Енергетика
1051
Компанія Holtec International (США) розпочинає будівництво сухого сховища відпрацьованого ядерного палива (СВЯП-2) на майданчику Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), повідомляє прес-служба станції.
“Роботи виконуватимуть українські будівельні компанії ТОВЮТЕМ-Інжиніринг” і корпорація “Укртрансбуд”, з якими Holtec International в серпні підписала договір на надання послуг з виконання будівельних, монтажних і пуско-налагоджувальних робіт”, – повідомила прес-служба ДСПЧАЕС”.
Після передачі майданчика від ЧАЕС до виконавця робіт (яка була запланована на 6-12 жовтня), на місці будівництва повинні стартувати підготовчі загальнобудівельні роботи.
“Паралельно з цим ведеться розробка проектів виконання робіт, оформляються відповідні допуски і вже в середині листопада розпочнуться масштабні роботи з продовження будівництва СВЯП-2. Одночасно протягом жовтня-грудня 2014 будуть проведені роботи з обстеження та випробуванню існуючого обладнання, яке було поставлено і змонтовано попереднім підрядником будівництва СВЯП-2”, – зазначено в повідомленні.
Завершення будівництва СВЯП-2 передбачає модифікацію існуючих конструкцій з метою підвищення безпеки.
“Всі процеси поводження з тепловиділяючими збірками (ТВЗ), включаючи прийом, вивантаження, різання, сушку, упаковку, герметизацію і переміщення на тривале зберігання, будуть повністю автоматизовані”, – резюмують в ДСПЧАЕС”.
Нагадаємо, будівництво СВЯП-2 є необхідною умовою для виведення з експлуатації блоків ЧАЕС. Паливо з енергоблоків ЧАЕС досі зберігається в басейнах витримки.
СВЯП-2 забезпечить прийом і зберігання протягом 100 років більше 21 тис. ТВС РБМК-1000 при продуктивності 2,5 тис. ТВС на рік.
Раніше повідомлялося, що Holtec International завершить будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива №2 (при Чорнобильській АЕС) не раніше листопада 2016.
Holtec International є генеральним підрядником будівництва сховища.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас