Бізнес Туреччини готовий вкласти в Україну мільярди, але за "певних умов" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес Туреччини готовий вкласти в Україну мільярди, але за "певних умов"

Кредит&Депозит
3061
Туреччина є одним з ключових торговельних партнерів України, з яким наша країна веде переговори про формування зони вільної торгівлі. Товарообіг між країнами становить близько 6 млрд дол. на рік.
Інвестиції турецького бізнесу в Україні можуть скласти кілька мільярдів доларів за умови викорінення корупції в Україні, спрощення законодавчих процедур і створення спеціальних технопарків, в яких формуються комфортні умови для інвесторів.
Про це журналістам сказав глава правління Спілки підприємців Туреччини та України Расим Бекмезджі.
«На сьогоднішній день члени нашої організації вже інвестували в Україну більше 300 млн дол, – сказав Бекмезджі. – Це приватні проекти, без участі держави. За умови, що Україна продовжуватиме реформи для покращення бізнес-клімату, для підвищення добробуту, щоб іноземні бізнесмени розуміли, як тут працювати і що тут відбувається, цю цифру можна помножити в 10 разів і більше».
Бекмезджі підкреслив, що головні проблеми в Україні – це корупція, недосконалість законодавства та відсутність спеціальних бізнес-зон, які є в інших країнах.
«Що таке технопарк – це такий маленький мікроорганізм, який дозволяє одужати всьому організму», – зазначив підприємець, додавши, що якщо Україна не зупинить перетворення, то інвестиції підуть в різні сфери економіки.
«І інвестори прийдуть не тільки з Туреччини. Інвестор прийде з Європи, США, Японії, Китаю», – резюмував Бекмезджі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас