Елітними будинками в Києві перестали спекулювати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Елітними будинками в Києві перестали спекулювати

Нерухомість
1096
Українці не перестають купувати дорогу нерухомість. У гривні інвестиції в неї навіть ростуть: як повідомили в АН Park Lane, за минулий місяць у Києві було придбано елітного житла на загальну суму 52,5 млн. грн., в той час як за вересень-2013 – 34,4 млн. грн . Правда, в доларовий еквівалент угод залишився приблизно тим же: $4070000. Цього року проти $4,3 млн. в минулому. Як і колись, частка елітного житла в загальних продажах не перевищує 10% (як і раніше, найактивніше нерухомість купується в економ-сегменті).
Переваги покупців дорогого житла розділилися між квартирами та приватними будинками в пропорції 60% на 40%, відповідно. Причому квартири представлені в основному апартаментами площею від 140 кв.м. в сучасних будинках преміум-класу в Печерському районі столиці, а вдома – респектабельними котеджами в межах міста, а також у Києво-Святошинському (с. Бобриця) і Обухівському (с. Романків, Козин, Рудики) напрямах, площею від 300 кв.м , в стані 100% готовності і з обширною прибудинковою територією.
За словами керуючого партнера Kiev Standard Олега Перегинця, цього літа переглядів елітної нерухомості було навіть більше, ніж в 2013 р. «Елітна нерухомість – емоційна покупка, люди можуть довго придивлятися, а можуть вирішуватися миттєво, – каже він. – Буквально минулого тижня продали квартиру за $1,5 млн, так покупець тільки побіжно на неї подивився, пройшовся навіть не всіма дев’ятьма кімнатами».
Але є й відмінність від минулого року – в 80% випадків потенційні покупці цікавляться саме квартирами з ремонтом. Житло купують не під перепродаж, а для життя – хочуть тут же вселятися. «Минулого року досить багато було угод з купівлі квартир в Києві за ціною близько мільйона доларів саме з метою подальшого перепродажу. Але після березня стало очевидно, що елітка втрачає функцію альтернативи банківському депозиту», – зазначив Перегінець. Для цих цілей стали частіше купувати житло в економ-сегменті площею до 40 кв.м. Просто купують не одну, а відразу кілька квартир.
Причому, за спостереженнями ріелторів, дещо змінилися вимоги до дизайну приміщень та до енергоефективності. «Якщо в минулі роки основну масу покупців елітки становили чиновники високого рангу, то зараз це частіше власники бізнесу. А серед них багато хто воліє енергоефективні проекти з сучасним інтер’єром, тому коли йдеться про приватний будинок, обов’язково порушується питання про можливість хоча б часткового автономного енергопостачання», – розповів керуючий директор ARPA Real Estate Михайло Артюхов.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас