Інвестори реабілітують "сміттєві" бонди на піку їх прибутковості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори реабілітують "сміттєві" бонди на піку їх прибутковості

Фондовий ринок
320
Майже два роки, протягом яких прибутковість “сміттєвих’‘ бондів була далека від високої, найбільші фонди облігацій відкладали кошти на випадок скидання активів. І, схоже, зараз настав сприятливий момент для покупки таких паперів.
Керуючі компанії від Pacific Investment Management Co. (PIMCO) до Blackstone Group LP, що накопичили максимальний майже за три роки обсяг вільних коштів, готуються скуповувати корпоративні облігації з рейтингом нижче інвестиційного рівня. Прибутковість таких облігацій знаходиться на найвищому рівні за останні три роки.
“Купувати варто кредитні інструменти, особливо високоприбуткові” облігації і кредити, заявив в інтерв’ю Bloomberg Марк Кизел, один з трьох керівників PIMCO Total Return Fund, який бере участь в управлінні активами на $202 млрд.
Глава Blackstone Стівен Шварцман повідомив журналістам, що кредитний підрозділ компанії з активами на $70,2 млрд готово “поживитися довгими облігаціями з низькими рейтингами”, особливо європейськими, після “терплячого очікування чогось поганого”.
Оподатковувані податками фонди корпоративних облігацій, що відслідковують Investment Company Institute (ICI), в серпні збільшили частку резервуються грошових коштів і високоліквідних інструментів до 8,5% від загального обсягу активів в $1,96 трлн. Така частка є максимальною з листопада 2011 року. В квітня 2013 року цей показник дорівнював мінімальним за три роки 4,9%, свідчать дані ICI.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас