Баррозу: Єврозоні не загрожує новий економічний спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Єврозоні не загрожує новий економічний спад

Світ
154
Єврозону не очікує новий економічний спад, заявив голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, коментуючи прогнози Міжнародного валютного фонду та Організації економічного співробітництва та розвитку.
Зростання економіки єврозони зупинилося в II кварталі 2014. При цьому негативні очікування викликають песимістичні прогнози щодо темпів зростання економіки Німеччини, найбільшої економіки в Євросоюзі.
Раніше МВФ знизив прогноз зростання єврозони до 0,8% в 2014 р і 1,3% наступного року.
“Я не думаю, що ми повертаємося до рецесії, – сказав Баррозу – Звичайно, ми повинні уникати благодушності і самозаспокоєння. Ми повинні домагатися більш рішучих реформ, здатних зробити нашу економіку більш привабливою”.
Десятирічний термін перебування на посту президента Єврокомісії добігає кінця. Його робота в ЄС збіглася з періодом фінансової кризи в Європі, коли багато інвесторів покидали єврозону, побоюючись виходу з неї деяких країн. Новим головою Єврокомісії був обраний колишній прем’єр-міністр Люксембургу.
За оцінками Банку Америки, економіка єврозони виросте в 2014 р на 0,7%, а в 2015 р – На 1,1%. Раніше очікувалося зростання відповідно на 0,8% і 1,3%.
Прогнози зростання ВВП Німеччини були знижені з 1,5% до 1,4% на 2014 і з 1,8% до 1,3% на 2015 рік
Згідно з прогнозами BofA зростання економіки Італії складе 0,1%, Іспанії – 1,5% наступного року. Попередні прогнози становили 0,3% і 1,7% відповідно.
За словами глави ЄЦБ Маріо Драгі, банк почне викуп іпотечних зобов’язань вже з середини жовтня, а з початку IV кварталу – забезпечених активами цінних паперів (ABS).
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас