УБОЗ буде ліквідовано - глава МВС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УБОЗ буде ліквідовано - глава МВС України

Казна та Політика
1411
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що в рамках реформування системи органів внутрішніх справ буде ліквідовано управління боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ).
В четвер на прес-конференції в Києві А.Аваков нагадав, що в даний час два проекти з розробленими ініціативами реформування МВС знаходяться в Кабміні.
“Очікуємо, що Арсеній Яценюк (прем’єр-міністр України – ІФ) призначить нараду Кабміну, на якому суспільна група широко презентують цей проект”, – сказав глава міністерства.
При цьому він уточнив, що це буде відкрите обговорення і безпосередньо представляти пакет пропонованих реформ буде робоча група, яка протягом кількох місяців займалася підготовкою таких ініціатив.
А.Аваков також додав, що його власні ініціативи також враховані в даному проекті.
“Крім того, у мене є власні погляди, як все міняти, і вони теж втілені”, – зазначив міністр і розповів, які саме зміни відбудуться в системі МВС протягом найближчого часу після прийняття цієї реформи.
“Не буде більше такого об’єднання, як УБОЗ”, – повідомив міністр.
Він пояснив, що в даний час це управління “більше репресивний апарат”.
За словами глави МВС, після реформування “все корисне з УБОЗ перейде в кримінальний блок”.
За словами глави МВС, буде ліквідована транспортна та ветеринарна міліція, як очікується в результаті реформування на третину скоротитися обсяг посад в МВС.
Що стосується функцій Державтоінспекції то, як пояснив А.Аваков, їх основне завдання буде забезпечення безпеки дорожнього руху поза містами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас