Чиновники нижчого рівня пройдуть люстраційні перевірки навесні 2015 року, - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники нижчого рівня пройдуть люстраційні перевірки навесні 2015 року, - Яценюк

Казна та Політика
673
Українські чиновники нижчого рівня піддадуться перевірці в рамках закону про очищення влади в березні-травні 2015. Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“З березня 2015 по травень ми будемо здійснювати перевірки перших заступників та заступників міністрів, керівників ЦОВ, які не входять до складу Кабінету міністрів, перших заступників та заступників голови Національного банку України, перших заступників та заступників голови Служби безпеки України, Адміністрації Президента, керівників Державного управління справами, заступники в секретаріаті Кабінету міністрів. Тобто це вже ряд чиновників нижчого рівня”, – заявив Яценюк.
За його словами, в ці ж терміни будуть перевірені керівники районних, обласних прокуратур, військових прокуратур і органів внутрішніх справ.
Також люстраційні перевірки суддів почнуться з грудня поточного року і триватимуть до грудня 2015 року. Про це під час засідання уряду сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
А.Яценюк нагадав, що в Україні близько 9 тис. суддів.
“Під перевірку за Законом про очищення влади у нас будуть підпадати всі професійні судді, члени Вищої Ради юстиції та члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України”, – зазначив глава уряду.
Нагадаємо, в Україні сьогодні, 16 жовтня 2014 р набув чинності закон № 1682-VII “Про очищення влади” (про люстрацію).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас