GM пред'явлені позови на $10 млрд від власників відкликаних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM пред'явлені позови на $10 млрд від власників відкликаних автомобілів

Фондовий ринок
415
Американському автовиробнику General Motors Co. (GM) пред’явлені претензії від імені власників 27 млн відкликаних автомобілів, які вимагають компенсації в розмірі понад $10 млрд за падіння цін на машини.
Колективний позов проти компанії в суд Манхеттена представлений від імені тих, хто купив або орендував машину з липня 2009 року по липень 2014 року і, як і раніше, володіє нею або продав її після середини лютого, коли GM почала безпрецедентну за масштабами кампанію з відкликання автомобілів, а також тих, хто потрапив в аварію вже після цього.
Дії GM з приховування дефектів, які призвели до не менш ніж 60 серйозних аварій і відкликання близько 27 млн проданих в США машин, стимулювали падіння цін на автомобілі.
“Вартість усіх брендів GM зменшилася в результаті численних публікацій про дефекти, а також корпоративну політику GM щодо ігнорування та приховування проблем з безпекою”, – йдеться в позові.
Зокрема повідомляється, що ціни на Chevy Camaros 2010-2011 років випуску опустилися на $2 тис., на Pontiac Solstice 2009 року – на $2,9 тис.
Сотні індивідуальних позовів щодо цін на автомобілі GM будуть об’єднані в дві окремі справи. У більш значний за сумою позов будуть зібрані претензії щодо автомобілів, випущених компанією після банкрутства в 2009 році.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас