Через дії антимонопольного комітету взимку потяги можуть залишитися без опалення - Укрзалізниця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через дії антимонопольного комітету взимку потяги можуть залишитися без опалення - Укрзалізниця

Казна та Політика
579
Рішення Антимонопольного комітету України призупинити проведення конкурсу із закупівлі вугілля державним підприємством “Укрзалізничпостач” у Державній адміністрації залізничного транспорту України розцінюють “не інакше, як диверсію і дію всупереч інтересам держави”. Про це сказав начальник правового Департаменту Укрзалізниці Олег Титов, повідомили в прес-службі відомства.
За його словами, проведення конкурсу із закупівлі вугілля має велике соціальне значення, було призупинено Антимонопольним комітетом через скарги невідомого приватного підприємства на дії ДП “Укрзалізничпостач” про оголошення конкурсу із закупівлі вугілля. При цьому дана компанія видобутком вугілля не займається, не подавала заявку на участь у конкурсі і навіть не висловлювала таких намірів.
В Укрзалізниці зазначають, що згідно із законодавством України, АМКУ не мав права розглядати і навіть приймати дану заяву до розгляду. Зате, як зазначає Олег Титов, АМКУ прийняв рішення про призупинення проведення такого важливого конкурсу для підприємств залізничної галузі до розгляду скарги по суті.
“Дані дії Антимонопольного комітету ведуть до того, що в зимовий період пасажирські перевезення можуть бути паралізовані через відсутність опалення в поїздах. Крім того, з цієї ж причини може бути паралізована робота вокзалів і станцій”, – підкреслив О.Тітов.
Він також підкреслив, що перешкоджання Антимонопольним комітетом проведення конкурсу із закупівлі вугілля для потреб залізничної галузі в період антитерористичної операції на Сході України є неприпустимим і “на це повинні звернути увагу правоохоронні органи”.
Нагадаємо, сьогодні було перенесено засідання суду з розгляду відміни процедури закупівлі послуг з проведення незалежної оцінки майна та майнових прав Укрзалізниці.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас