"Укрлендфармінг" знайшов альтернативу IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрлендфармінг" знайшов альтернативу IPO

Фондовий ринок
620
Агрохолдинг “Укрлендфармінг” знаходиться на стадії переговорів з потенційними інвесторами з питання залучення приватного фінансування шляхом випуску привілейованих акцій холдингової компанії Ukrlandfarming Plc (Кіпр).
Як повідомляється в прес-релізі агрохолдингу, мета і терміни угоди відповідають планам компанії по збільшенню бази акціонерів перед здійсненням планованого первинного публічного розміщення акцій (IPO).
Крім того, прихід нових інвесторів сприятиме поліпшенню прозорості та корпоративного управління в компанії, посиленню грошової позиції завдяки залученому капіталу.
“Укрлендфармінг”, за його даними, є найбільшим агрохолдингом в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, цукру, розведенням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння. Земельний банк холдингу становить близько 670 тис. га, більшість активів перебуває в Центральній і Західній Україні.
Основним власником агрохолдингу є глава його ради директорів Олег Бахматюк. Крім того, міноритарним власником компанії з часткою близько 5% є найбільший у світі сировинний трейдер Cargill.
Раніше компанія неодноразово заявляла про плани провести IPO 20-25% своїх акцій на Лондонській і Гонконгської фондових біржах. Проте пізніше ці плани були відкладені на 2015 рік у зв’язку з погіршенням внутрішньополітичної та економічної ситуації в Україні.
“Укрлендфармінг” за підсумками 2013 збільшив чистий прибуток на 39% порівняно з 2012 роком – до $754, 054 млн. Його виручка виросла на 10% – до $2,072 млрд, операційний прибуток – на 37%, до $924, 671 млн, валовий – на 7%, до $798, 573 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас