Відкритий доступ до інформації про власників нерухомості в Україні поліпшить ситуацію на ринку, на ціни не вплине - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкритий доступ до інформації про власників нерухомості в Україні поліпшить ситуацію на ринку, на ціни не вплине - експерт

Нерухомість
533
Надання відкритого доступу до інформації про власників нерухомості в Україні і що у цьому разі зміни носять системний характер і справляють істотний позитивний вплив на інфраструктуру ринку нерухомості в цілому.
Таку думку висловив віце-президент Міжнародної федерації нерухомості “FIABCI-Україна” (Київ) Олександр Бондаренко, коментуючи ухвалення відповідних законодавчих ініціатив парламентом у вівторок.
“Тобто, ринок стає більш прозорим, більш зрозумілим, він стає відкритим, що покращує загальну ситуацію на ринку: система реєстрації вдосконалюється, змінюється, – плюс відкритість реєстрів дозволяє задовго до самої операції отримувати повну інформацію (щодо об’єкта угоди – ред.)” , – сказав він.
При цьому О.Бондаренко зазначив, що практика публічного доступу до даних про власників нерухомості застосовується в Європі, за впровадження якої ратували і учасники українського ринку нерухомості.
Разом з тим, оскільки подібні зміни на ринку нерухомості більшою мірою стосуються вдосконалення здійснюваних транзакцій, публічність даних про власників об’єктів нерухомості на ціноутворення і кількість угод особливо не впливає, додав він.
“Це просто поліпшення загального клімату на ринку, скажімо так. Тому, чекати, що якісь коливання цінові через це стануться, не варто. Цього не буде”, – пояснив О.Бондаренко.
Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні 14 жовтня ухвалила 265-ю голосами у другому читанні і в цілому закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодонабувачів юридичних осіб та публічних діячів” (№5114).
Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що в разі прийняття зазначеного закону, будь-які суб’єкти господарської діяльності будуть зобов’язані розкривати інформацію про реальних власників.
За словами А.Яценюка, прийняття цього законопроекту дозволить громадянам України отримувати інформацію про власників всього нерухомого майна в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас