Чиновники забрали у Фірташа другий титановий комбінат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники забрали у Фірташа другий титановий комбінат

Казна та Політика
2451
Учора комісія Мінекономрозвитку та Фонду держмайна почало перепис майна на території Іршанського гірничо-збагачувального комбінату, пише Капітал. Після інвентаризації майно буде передано на баланс Об’єднаної гірничо-хімічної компанії (ОГХК), пояснив її директор Руслан Журило.
Раніше така ж процедура пройшла на Вільногірському гірничо-металургійному комбінаті.
ГЗК 10 років перебували в оренді у “Кримського титану” олігарха Дмитра Фірташа, але в 2014 році були повернуті у державну власність.
До останнього часу титановий бізнес Фірташа був представлений заводом “Кримський титан” і чотирма сировинними підприємствами – Іршанським, Междуреченськ, Вільногірський комбінатами та компанією “Валки-Ільменіт”. Крім того, в кінці минулого року бізнесмен отримав контроль над Запорізьким титано-магнієвим комбінатом. До зміни влади він також виявляв інтерес до приватизації “Сумихімпрому”, який виробляє двоокис титану.
Тепер Іршанський і Вільногірський комбінати перейшли на баланс державної ОГХК. Керівника держкомпанії Руслана Журила пов’язують з бізнес-групою Приват губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського через те, що він працював у компаніях замгубернатора області Геннадія Корбана та юриста бізнес-групи Приват Ольги Гугніної. Сам Коломойський заявляв, що не має інтересів в титановій галузі.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас