Альфа-банк відсудив за борги столичний комплекс "Ізумрудний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-банк відсудив за борги столичний комплекс "Ізумрудний"

Фондовий ринок
2347
У засновників компанії «НЕСТ» братів Вадима та Володимира Трофименків Альфа-банк відсудив за борги київський комплекс житлової нерухомості «Ізумрудний».
Господарський суд задовольнив позов Альфа-банку, який домагався права власності на житловий комплекс «Ізумрудний» по вулиці Механізаторів в Києві. Нерухомість донедавна належала акціонерному товариству «Ренесанс», підконтрольному братам Вадиму і Володимиру Трофименко, співвласникам компанії «НЕСТ».
В портфоліо «НЕСТ» входять житлові комплекси «Ізумрудний», «Пори року», «Покровський посад», бізнес-центр «Ренесанс», «Айсберг» (раніше був проданий казахському мультимільйонеру Мухтара Аблязова).
Приводом для судових розглядів, стала заборгованість за кредитом, виданим девелоперам рівно шість років тому в розпал фінансової кризи.
Так, в жовтні 2008 року Бенк ов Сайпрес Паблік Кампани Лімітед і компанія «Ренесанс» підписали договір про надання кредитної лінії в максимальному розмірі $14,4 млн. Також сторони домовилися про термінову кредитну лінію в максимальному розмірі $55,6 млн. Поручителем по позиках виступила компанія «Виробничий вектор».
Банк отримав в заставу приміщення на вул. Механізаторів в Києві (Житловий комплекс «Ізумрудний»). Загальна площа об’єктів складає 7 498,20 кв.м. Суд встановив, що заставна вартість предмета іпотеки на дату укладення договору склала 156 млн грн.
У квітні цього року Бенк оф Сайпрес Паблік Кампани Лімітед переуступив право вимоги за кредитами Альфа-банку за $24 млн. А в травні, посилаючись на проблеми з виплатами по кредиту, банкіри вимагали дострокове погашення всього несплаченого залишку по кредиту і нарахованих відсотків. Сума стягнення склала $ 66 млн (773, 7 млн грн).
За запитом кредитора «Консалтингова компанія« Бі.Еф.Сі.», провела оцінку актуальну вартості нежитлових приміщень комплексу. Ринкова вартість була визначена в розмірі 75,6 млн грн.
2 жовтня Госпсуд Києва дійшов висновку, що позичальник порушив свої зобов’язання за кредитними договорами та зобов’язав передати право власності на житловий комплекс банку.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас