Єврокомісари почнуть перевіряти українських виробників м'ясної продукції в наступному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісари почнуть перевіряти українських виробників м'ясної продукції в наступному році

Аграрний ринок
363
Перевірка української м’ясної галузі інспекторами ЄС почнеться, як тільки до цього будуть готові українські виробники.
Про це заявив в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій П’ятницький.
“Для початку переговорів необхідно прийняття всіх відповідних законів і підзаконних актів – тут є прогрес. Але також необхідна готовність і самих виробників: щоб вони не тільки прочитали ці закони, але підтвердили нам, що вони готові до інспекції. Тоді ми почнемо консультації про приїзд відповідної делегації ЄС”, – розповів чиновник.
Нагадаємо, цього місяця завершилася інспекція ЄС українських молочних підприємств. Інспекція підприємств м’ясної галузі, яку планувалося провести одночасно, була перенесена на наступний рік.
Одночасно Валерій П’ятницький називає прогнози про початок експорту української молочної продукції в ЄС вже з середини наступного року дещо оптимістичними. Нагадаємо, таку заяву зробила заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.
“Я не буду давати прогнозів. Зараз існують оптимістичні прогнози – про початок експорту вже з середини наступного року, а також менш оптимістичні, які ґрунтуються на тому, як довго дозволи на експорт молока в ЄС отримували виробники інших країн”, – пояснив він.
Втім, за словами чиновника, швидкість отримання дозволів залежить від позиції бізнесу, який налаштований на швидке отримання і весь час підштовхує нас”.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас