Частка "поганих" активів в українських банках становить від 14% до 40%, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка "поганих" активів в українських банках становить від 14% до 40%, - експерт

Кредит&Депозит
930
Частка “поганих” активів в українських банках становить від 14 до 40 відсотків. Такі дані в ході круглого столу «Виклик дня: як державі мінімізувати втрати від відходу з ринку проблемних банків і зберегти ресурси фонду гарантування вкладів» привів економить Владислав Старинець.
«У багатьох випадках це вина менеджемента банків. Наприклад, ми знаємо, що близько третини торгових центрів не погашають кредити. Подібна ситуація і у великих холдингах. Однак менеджмент свідомо не враховує цей факт», – каже Старинець.
Зараз банки наближаються до того, щоб зовсім не розраховуватися за своїми зобов’язаннями. З початку року вкладники «вимили» з системи більш 100 млрд грн., Хоча на початок 2014 року в банках було близько 400 млрд. грн депозитів. Щоб врятувати банки експерти закликають владу змінювати законодавство і всю економіку.
«У найближчі час борг України перевищить 60% від ВВП. – Каже Старинець – Ми будемо змушені або гасити борг перед РФ в $3 млрд., або оголошувати про своє банкрутство. Уряду не залишається нічого іншого, як виводити економіку з тіні. Однак зараз ніхто не говорить про люстрацію суддів господарських судів, які часоти приймають неправові рішення. Ніхто не вирішує проблеми офшорів. Однак поки фундаментальні питання не будуть вирішені, ситуація в банківському секторі не покращиться».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас