Білорусь хоче відновити імпорт електроенергії з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь хоче відновити імпорт електроенергії з України

Енергетика
740
Білорусія має намір імпортувати 1 млрд кВ.г електроенергії з України в 2015 році, повідомив у вівторок перший заступник міністра енергетики Білорусії Леонід Шенец в рамках спеціалізованої виставки EnergyExpo-2014.
“Ми розглядаємо можливість імпорту з України в наступному році 1 млрд кВ.г електроенергії”, – сказав він.
При цьому заступник міністра зазначив, що в даний час сторони ведуть переговори, за результатами яких у листопаді-грудні планується укласти контракти. В цілому в майбутньому році Білорусія готова імпортувати 2,5 млрд кВ.г електроенергії.
Раніше повідомлялося, що Україна з жовтня поточного року повністю припинила експорт електроенергії в Білорусію. Разом з тим, за даними прес-служби міністерства енергетики Білорусії, даний факт не відіб’ється на білоруських споживачах. Українська електроенергія буде заміщена частковим імпортом електроенергії з Росії та виробленням решти обсягу на своїх потужностях.
У 2014 році Мінськ планував імпортувати близько 3 млрд кВт.год з України і близько 1 млрд кВт.год з Росії. У Міненерго зазначали, що імпорт електроенергії буде скорочуватися, так як Білорусії вигідніше самостійно виробляти електрику.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас