Україна проситиме збільшити квоти на поставку сільгосппродукції в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна проситиме збільшити квоти на поставку сільгосппродукції в ЄС

Аграрний ринок
375
Україна планує обговорити з Європейським Cоюзом можливість збільшення квот на безмитну поставку сільськогосподарської продукції на європейський ринок. Про це в ході круглого столу повідомив в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій П’ятницький.
«Ми підніматимемо питання про можливе збільшення тарифних квот», – сказав П’ятницький. За його словами, остаточне рішення в цьому питанні може прийняти тільки ЄС, так як для українських товарів діє режим преференцій, введений Євросоюзом в односторонньому порядку.
«Оскільки це автономні преференції, все залежить від доброї волі однієї сторони. Якби набула чинності Угода (про асоціацію України з ЄС – ред.), то вступає в силу механізм проведення переговорів. Якщо це автономні преференції, то ЄС просто може піти на зустріч», – сказав в.о. міністра.
При цьому П’ятницький зазначив, що Україна розраховує на підтримку європейських партнерів українських компаній в питанні збільшення квот.
«Компанії-партнери, якщо для них важлива торгівля з Україною, можуть використовувати свої лобістські можливості, і спільними зусиллями ми досягнемо більшого», – сказав він.
За словами П’ятницького, з моменту введення Європейським Союзом торгових преференцій Україні в квітні українські виробники вже на 100% вибрали квоту з поставки на європейський ринок яблучного соку (10 тис. тонн) і меду (5 тис. тонн). На 77% вибрана квота з експорту м’яса птиці, більш ніж на 70% – по зерновим.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас