JPMorgan повернувся на прибутковий рівень в III кварталі, виручка банку перевершила прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan повернувся на прибутковий рівень в III кварталі, виручка банку перевершила прогнози

Фондовий ринок
106
JPMorgan Chase & Co., найбільший банк США, повернувся на прибутковий рівень в третьому кварталі 2014 року.
Як повідомляється в прес-релізі банку, його чистий прибуток в липні-вересні склав $5,6 млрд, або $1,36 з розрахунку на акцію, в порівнянні з чистим збитком у розмірі $380 млн, або $0,17 з розрахунку на акцію, за аналогічний період роком раніше.
Виручка JPMorgan в минулому кварталі збільшилася до $25,2 млрд проти $23,88 млрд роком раніше. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували цей показник на рівні $24,43 млрд.
Квартальні результати JPMorgan включають судові витрати на суму $1 млрд.
“Незважаючи на складнощі, ми як і раніше демонструємо сильні показники, зберігаємо міцний баланс і ліквідність, а також продовжуємо спрощувати наш бізнес і адаптуватися до регулятивних змін”, – заявив головний виконавчий директор банку Джеймс Даймон.
Дж.Даймон, який пройшов восьмитижневий курс лікування від раку гортані, минулого тижня вперше з’явився на публіці, заявивши про намір банку збільшити розмір річного бюджету на захист від кіберзлочинності.
Раніше банк визнав, що влітку хакерам удалося отримати доступ до 83 млн клієнтських облікових записів.
Виручка корпоративно-інвестиційного банку (CIB) JPMorgan в липні-вересні зросла в порівнянні з тим же періодом минулого року на 2%, до $8,79 млрд.
Чистий процентний дохід цього підрозділу збільшився на 6%, до $2,645 млрд.
Виручка від торгівлі активами з фіксованим доходом підвищилася на 2%, до $3,5 млрд, виручка від торгівлі акціями скоротилася на 1% – до $1,23 млрд, обсяг комісійних інвестбанку досяг $1,542 млрд, збільшившись на 2% відносно того ж періоду роком раніше.
Виручка роздрібного підрозділу CCB зросла на 2% в річному вираженні – до $11,27 млрд, виручка іпотечного бізнесу підвищилася на 8% – до $902 млн.
Відрахування в резерви на можливі втрати по позиках склали $902 млн проти $852 млн в квітні-червні.
Доходи JPMorgan від управління активами збільшилися в минулому кварталі на 9% відносно того ж періоду минулого року – до $3,02 млрд. Обсяг активів під управлінням збільшився на 11% в річному вираженні – до $1,71 трлн.
Коефіцієнт достатності капіталу першого порядку (Tier 1) банку за правилами “Базеля III” склав на кінець третього кварталу 2014 року 10,2% проти 9,7% на 30 червня.
Інвестбанк JPMorgan Chase заснований в 1799 році, є одним зі світових лідерів у сфері надання інвестиційних банківських послуг і послуг довірчого управління. В даний час банк веде діяльність більш ніж в 60 країнах світу, де має понад 5,6 тис. відділень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас