Підготовлені Україною заходи у відповідь щодо російських товарів стосуються імпорту з РФ на суму $2,5 млрд - МЕРТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підготовлені Україною заходи у відповідь щодо російських товарів стосуються імпорту з РФ на суму $2,5 млрд - МЕРТ

Казна та Політика
673
Підготовлений Україною перелік товарів для можливого вилучення з режиму вільної торгівлі при імпорті з РФ стосується імпорту на суму близько $2,5 млрд.
“Якщо говорити про той перелік, який підготувала Росія, то сумарно це стосується 25% нашого традиційного експорту в Росію. Це приблизно $3,5 млрд нашого експорту, якщо взяти за 2013. З нашого боку -… це приблизно 830 тарифних ліній Це охоплює істотно менший обсяг імпорту РФ, приблизно $2,5 млрд”, – сказав в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій П’ятницький в Києві на “круглому столі”.
Він також зазначив, що незважаючи на істотну відмінність таких відповідних кроків України, ці заходи все одно дозволяють країні відреагувати, захистивши свій ринок.
В.Пятницький нагадав, що в даний час шляхом нетарифного регулювання обмежено експорт з України в РФ широкого спектра харчової продукції, в тому числі кондитерської, м’ясомолочної, пивобезалкогольної, плодоовочевої та ін.
Як повідомлялося, МЕРТ у зв’язку з прийняттям російським урядом постанови про введення мит щодо деяких товарів українського походження оприлюднило власний перелік товарів для можливого вилучення з режиму вільної торгівлі при імпорті з РФ в Україну. Запропоновані зміни стосуються 36 товарних груп, включаючи як продукти харчування, предмети побуту, так і залізничні локомотиви. У міністерстві уточнили, що обмеження не зачіпають критичного для України імпорту, зокрема нафти і газу.
Кабінет міністрів України схвалив і вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування персональних економічних та інших обмежувальних заходів до 209 юридичним та понад 1 тис. фізичних осіб, причетних до підтримки агресії РФ проти України. Це було зроблено на виконання прийнятого 12 серпня Верховною Радою за ініціативою Кабміну закону “Про санкції”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас