Burberry збільшила виручку в I фінпівріччі на 6,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Burberry збільшила виручку в I фінпівріччі на 6,7%

Фондовий ринок
96
Британська Burberry, один з провідних світових виробників товарів класу “люкс”, збільшила виручку на 6,7% за підсумками першого фінансового півріччя, однак показала ослаблення попиту з боку китайських і європейських споживачів.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, виручка за півріччя, що завершилося 30 вересня, склала 1,1 млрд фунтів стерлінгів ($1,8 млрд) порівняно з 1,031 млн фунтів за той же період роком раніше. Без урахування зміни курсів обміну валют показник піднявся на 14%.
Виручка роздрібного сегменту зросла на 8% – до 748 млн фунтів (на 15% без урахування курсових коливань). Продажі в магазинах Burberry, що працюють більше року, підвищилися на 10%, при цьому темпи підйому сповільнилися з 12% в першому фінкварталі до 8% у липні-вересні.
Виручка оптового бізнесу за півріччя підвищилася на 8% (на 13% без урахування зміни обмінних курсів) і склала 317 млн фунтів.
Burberry попередила про очікуваний негативний вплив коливань валютних курсів на річний прибуток.
У першому фінпівріччі компанія відкрила дев’ять великих магазинів і закрила вісім. Крім того, почали роботу шість торгових точок в аеропортах Гонконгу, Барселони, Мадрида, Мілана, Рима, а також в лондонському “Хітроу”.
Котирування акцій Burberry з початку торгів на Лондонській фондовій біржі у вівторок впали більш ніж на 5%. Капіталізація компанії в даний час складає близько 6,3 млрд фунтів ($10 млрд).
Burberry, заснована в 1856 році, випускає одяг, аксесуари та парфумерію. Фірмовою відмінністю продукції компанії є “клітка”, в якій застосовуються червоний, чорний, білий і пісочний кольори.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас