Прокурори ЄС назвали Bitcoin головним інструментом для операцій на чорному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокурори ЄС назвали Bitcoin головним інструментом для операцій на чорному ринку

Валюта
523
Рада європейських прокурорів запускає нову програму, розраховану на боротьбу з чорними ринками в ЄС. В рамках цього проекту чиновники будуть виявляти злочинні організації, які займаються нелегальною торгівлею в інтернеті. Особливу увагу влада приділять криптовалюті. Оскільки європейські регулятори вважають, що основним інструментом для здійснення нелегальних транзакцій є Bitcoin.
Проект під назвою «Нелегальна торгівля на онлайн-ринках» є ініціативою голландської прокуратури. В рамках цієї програми, правоохоронні органи європейських країн спробують зупинити незаконну торгівлю товарами онлайн. У програмі візьмуть участь європейська організація Європол, державні служби Великобританії, Португалії та Німеччини, а також інші установи.
Прес-секретар голландської прокуратури зазначив, що криптовалюти мають важливе значення для розвитку світової економіки. Однак віртуальні гроші, в тому числі Bitcoin, часто використовуються для вчинення незаконних транзакцій, відмивання грошей та ін. операцій. Чиновники сподіваються зберегти максимальну свободу Bitcoin, захистивши її від нелегального використання.
В рамках проекту, група експертів буде виявляти порушення на всіх етапах: отримання товару, підключення до Інтернету, виставлення товарів на продаж, контакт з покупцями, поставки, оплата товарів, фінансові послуги та ін.
На кожному етапі нелегальної онлайн-торгівлі діє ряд незаконних структур: дилери, «куленепробивні» хостинги, веб-адміністратори, продавці і покупці на сайтах, а також кур’єри.
Для виявлення злочинних угруповань на чорному ринку, рада європейських прокурорів співпрацюватиме з митницями, міжнародними провайдерами безпеки, логістичними компаніями та організаціями, які займаються криптовалютою Bitcoin.
Зараз проект знаходиться на стадії реалізації. В березні 2015 року будуть доступні перші результати роботи групи. Заключний семінар по проекту відбудеться у вересні 2015 р., а в грудні наступного року буде опублікована остаточна доповідь про результати виконаної роботи.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас